کرونا ‌و حق بر سلامت شهروندان ایرانی

بهروز اصانلو شهردار قیدار بیان داشت با تلاش و جدیت طبق موارد اعلامی از سوی مراجع ذیصلاح اقدامات پیشگیرانه خود را در رابطه با ویروس کرونا در شهرداری آغاز کرده ایم.
به جز پیشگیری از عدم برگزاری مراسم و هرگونه تجمع سایر موارد اعم از ضد عفونی کردن ناوگان حمل و نقل عمومی ارسال پیام های بهداشتی و هشدار دهنده در فضای مجازی نصب بنرهای پیشگیرانه اقدام نموده ایم
اصانلو خاطرنشان کرد از مردم شهر قیدار و پرسنل شهرداری میخواهیم با رعایت مستمر و مداوم اقدامات بهداشتی و توجه به اطلاعات و آموزش ها، مراقب های ضروری نسبت به سلامت خود و خانواده خود دقت لازم را بعمل آورند.


بالاخره ویر‌وس نوظهور موسوم به کروناکه خاستگاه چینی دارد، وارد کشور شده و واکنش عمومی را بوجود آورده است. پیرامون اهمیت صیانت از سلامت همه افراد،

چند نکته ای قابل ذکر است.


۱-  باید به جای چشم های نگران و مشوش، بتوانیم با عقل، استدلال، منطق و علم به نبرد با این ویروس بپردازیم.

 اگر کرونا، آن قدر هم ترسناک جلوه نکند، مخاطره امنیت ذهنی و روانی بین شهروندان، ترسناک تر عمل می کند. این جاست که باید آرزو نمود که ای کاش، مدیریت عمومی داخلی از بحران سازی بیرون آید و لباس عقلانیت و تدبیر بر تن نماید.

۲- دولت بر اساس تعهدات حقوق انسانی مندرج در اسناد بین المللی و اصول قانون اساسی، مکلف به تضمین اجرای حق بر سلامت شهروندان در برابر بیماری کرونا می باشد. متاسفانه، تحمیل تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران، سلامت ایرانیان را در تنگنا قرار داده و بیم آن می رود که در صورت همه گیری ویروس کرونا، امنیت سلامت شهروندان، آسیب جدی ببیند. در این تنگنای حق بر سلامت، از دولت انتظار تدبیر و از ملت، انتظار همکاری برای مقابله و پیش گیری با این بیماری می رود.

۳- یکی از تدابیر عمومی در راه مقابله با بیماری، کاهش ضریب ارتباطات اجتماعی و در صورت لزوم، اعمال تعطیلی ادارات دولتی و مراکز آموزشی می باشد. اما، جا دارد هنگام اعمال تعطیلی، شهروندان گرامی نیز، فلسفه تعطیلی را مراعات کنند و از پهن کردن بساط میهمانی و سیر وسفر بپرهیزند. بیماری های واگیردار شوخی بردار نیستند.

۴- خوشبختانه پیام ها، جزوات آموزشی و محتواهای علمی برای پیش گیری از ابتلا به ویروس کرونا در دسترس عمومی هستند و سزاوار است، هم میهنان عزیز چنین محتواهای آموزشی را مطالعه و به توصیه ها عمل کنند.

ذکر یک نکته را هم لازم می دانم و آن، پرهیز از برخی عادات ناپسند  فردی در علن اجتماعی است. متاسفانه، عدم دوش گرفتن مستمر و شستشوی بدنی، عدم استفاده از آب و مایع دستشویی بعد از سرویس بهداشتی ، عدم رعایت بهداشت در سرویس های بهداشتی  عمومی و خصوصی، انداختن آب بینی یا دهان در سطوح عمومی و معابر و خیابان ها، رفتارهای مشمئز کننده و ضد بهداشتی و عدم توجه به حق بر سلامت دیگران، عادات زشتی اند که معمولا در جامعه رواج دارند و بیشتر از کرونا، همه ما را روزانه آزار می دهند. سزاوار است، با فرهنگ سازی اجتماعی نسبت به اصلاح چنین رفتارهای بد و زشت فردی که می توانند، زمینه آلودگی و گسترش بیماری ها را فراهم سازند، اقدام نماییم.

۵- صیانت از امنیت روانی ملت، وظیفه ای عمومی و همگانی است. به همین دلیل، دامن زدن به شایعات و پراکندن آمارهای خود ساخته و غیر واقعی، امنیت روانی عمومی را مخدوش می کند. به جای پرداختن به چنین اموری، شایسته است قلم ها و اندیشه ها را در جهت توسعه آگاهی های عمومی و ایجاد محیط با نشاط اجتماعی به کار گیریم.

۶- سودجویی برخی از پول پرستان که چشمی جز طمع ندارند، زیبنده جامعه ای که با بحران های متعددی روبروست، نمی باشد. هر چند امیدی به اصلاح رفتار پول پرستان سفسطه گر نمی رود و چشم تنگ این ناجوانمردان دنیا دوست را جز خاک گور، پر نخواهد کرد، اما انتظار ما از نهادهای نظارتی است که بر چنین سودجویی ها، چشم اغماض نبندند و قانون را برای مخاطره آفرینان به امنیت سلامت ملت، با قاطعیت اجرا کنند. پدیده ای زشت تر از دزدی از سلامت و حیات شهروندان وجود ندارد.

امیدوارم، از کرونا، نه یک بحران، بلکه اندیشه ای برای بهتر زیستن بسازیم. یادمان نرود که #امنیت_زیستی حق هر فرد انسانی است.

#بهروز اصانلو شهردار قیدار


گالری



قیدارخدابنده

دیدگاه ها و پیام ها